Johdatus Raamatun syntyhistoriaan, osa 1 – Juha Ahvio (käytetty)

Tuotetta ei ole enää saatavilla.

14,90
Hinta, johon sisältyy ALV.

Johdatus Raamatun syntyhistoriaan, osa 1 – Juha Ahvio (käytetty)

 

Raamattu Jumalan ilmoituksena on ensimmäinen osa kolmiosaisesta Johdatus Raamatun syntyhistoriaan -johdanto-oppiteoksesta. Johdanto-opissa käsitellään Raamatun kirjojen synnyn historian kannalta oleellisia kysymyksiä kuten:

  • Kuka kirjan on kirjoittanut?
  • Milloin kirja on kirjoitettu?
  • Millaisessa tilanteessa kirja on kirjoitettu?
  • Miksi kirja on kirjoitettu?

Raamatun, Jumalan Sanan, ymmärtäminen edellyttää, että Raamatun tekstiä selitetään sen historiallisesta syntytilanteesta ja asiayhteydestä käsin. Siksi johdanto-opillisiin peruskysymyksiin vastaaminen on välttämätöntä jokaisen raamatunlukijan kannalta.

Johdatus Raamatun syntyhistoriaan -teos haluaa kolmessa osassaan tarjota kansanomaisessa muodossa perustellun kattavat vastaukset Raamatun johdanto-opillisiin historiallisiin kysymyksiin klassiseen kristilliseen uskoon sitoutuvan, konservatiivisen evankelisen protestanttisen teologian ja raamatuntutkimuksen näkökulmasta.

Teoksen ensimmäinen osa, Raamattu Jumalan ilmoituksena, käsittelee Raamattua koskevaan oppiin erottamattomasti liittyviä Jumala-opillisia peruskysymyksiä. Raamattu-opin oikein ymmärtämisen kannalta on oleellista ymmärtää, millä tavalla opit Jumalan kolminaisuudesta ja pelastushistoriallisesta toiminnasta liittyvät niin luomisen teologiaan kuin ilmoituksen käsitteeseen. Tässä osassa käsitellään myös tärkeät kysymykset Raamatun ohjeellisesta 66 kirjan kaanonista ja sen muodostumisesta sekä Raamatun tekstin säilymisestä ja tekstin tulkinnasta sekä liberaaliteologisen historiallis-kriittisen lähestymistavan eroista verrattuna konservatiiviseen historialliseen ja kriittiseen raamatuntutkimukseen.

Ennen kaikkea tässä osassa perustellaan, miksi ja miten Raamattu on Jumalan erityinen sanallinen ilmoitus. Tämä johdanto-oppi sitoutuu yksiselitteisesti Raamattuun sanallisesti inspiroituna ja erehtymättömän virheettömänä Jumalan Sanana, jolla on korkein uskonopillinen arvovalta ja joka on Kristuksen kirkon välttämätön kallioperustus.

 

"Juha Ahvio osoittaa, kuinka Raamatun tulisi olla se horjumaton, kauttaaltaan luotettava perusta, jolle jokainen kristitty perustaa uskonsa. Kirja ei voisi olla ajankohtaisempi: Suomen kristikansa tarvitsee kipeästi Raamattuherätystä. Tälle kirjalle ei voisi myöskään olla sopivampaa ilmestymisajankohtaa kuin nyt, uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlan kynnyksellä. Juha Ahvio on tehnyt palveluksen suomalaiselle kristikunnalle kirjoittamalla tämän kirjan.”

Leif Nummela, päätoimittaja, teol. maist.

 

Juha Ahvio on teologian tohtori ja Helsingin yliopiston dogmatiikan dosentti sekä Raamatullisen tutkimuksen säätiön tutkimusjohtaja. Ahvio on arvostettu raamatuntutkija ja mielipidekirjailija. Ahvio esiintyy usein kristillisissä televisio-ohjelmiaa haastateltavana.

 

Kirja on käytetty. Kunto on hyvä. Ei merkintöjä.

 

Kovakantinen

Sivuja: 121

Julkaistu: 2015

Kustantaja: Kuva ja Sana

ISBN: 978-951-585-313-4

EAN: 9789515853134

Suosittelemme myös

*
Hinnat, joihin sisältyy ALV.

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

*
Hinnat, joihin sisältyy ALV.

Selaa tätä tuoteryhmää: Teologia & Raamatuntutkimus