Ymmärrystä etsivä usko – Jari Jolkkonen

25,00
Hinta, johon sisältyy ALV.


Ymmärrystä etsivä usko – Jari Jolkkonen

 

Kulttuurin, tieteen ja uskon vuoropuheluja

Kuopion hiippakunnan piispan Jari Jolkkosen tuore kirja Ymmärrystä etsivä usko – Kulttuurin, tieteen ja uskon vuoropuhelujatarttuu moniin ajankohtaisiin teologisiin ja eettisiin, uskoa, ajattelua ja tietoa koskeviin aiheisiin.

Kirja ei ole yksinpuhelua, vaan osallistumista eri tahoilla käytävään keskusteluun. Kirjoittaja ei pyri sanomaan viimeistä sanaa, vaan tuomaan keskusteluun mukaan harkittuja näkökulmia, jotka nousevat kristillisestä uskosta ja sen virittämästä ihmiskäsityksestä.

Teoksen sisältämät artikkelit ryhmittyvät kolmeen aihepiiriin: Kristinusko ja ihmiskuva, kristinusko ja politiikka, kristinusko ja spiritualiteetti.

Kirjan pääotsikko viittaa teologisen kirjallisuuden klassikkoon, Anselm Canterburylaisen (noin 1033–1109) Proslogion-teokseen, joka on aikoinaan suomennettu otsikolla Ymmärrystä etsivä usko. Piispa Jolkkonen haluaa liittyä omalla kirjallaan ja pohdinnoillaan pitkään teologis-filosofisen keskustelun jatkumoon.

Jari Jolkkonen on toiminut Kuopion hiippakunnan piispana toukokuusta 2012. Hän on väitellyt teologian tohtoriksi Martti Lutherin teologiasta. Hän on systemaattisen teologian dosentti Itä-Suomen yliopistossa ja käytännöllisen teologian dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on myös Euroopan tiede- ja taideakatemian jäsen (European Academy of Science and Arts)

 

Kovakantinen

Sivuja: 279

Julkaistu: 2022

Koko: B5 (170 x 240 mm)

Kustantaja: Väyläkirjat / Väyläkustannus Oy

ISBN: 9789523960541

Suosittelemme myös

*
Hinnat, joihin sisältyy ALV.

Selaa tätä tuoteryhmää: Teologia & Raamatuntutkimus